Σε beta το VS/TFS 2010 SP1 και τι σημαίνει αυτό για μας


Χθες ανακοινώθηκε η διάθεση της beta έκδοσης του VS/TFS 2010 Service Pack 1 με “go live” license. Το SP1 διορθώνει ένα μεγάλο πλήθος από bugs ωστόσο, πιστοί στην παράδοση του να βάζουν νέα features στα services packs, έχουμε και διάφορα καλούδια:

 • Local help viewer
  Τέλος της υποχρεωτικής χρήσης του browser για help view. O local help viewer είναι client app για off-line help. Τώρα θα έχουμε help, όπως παλιά, χωρίς να χρειάζεται internet. Επίσης, θα έχουμε όπως παλιά TOC, keyword index, Favorites, History και “search results”. Κάναμε έναν ωραίο κύκλο και βγήκαμε στην αρχή…
 • Silverlight 4 tools
  Δεν θα χρειάζεται extra εγκατάσταση, θα συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο.
 • Unit Testing on .NET 3.5
  Όσοι τρέχουν unit-tests μπορούν να κάνουν target το .NET Framework 3.5. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι αδιάφορο για την Ελλάδα.
 • Intellitrace for 64-bit and Sharepoint
  Το Intellitrace είναι super! Αρκεί να μην παίζει σε 64bit πλατφόρμα και να μην γράφεις εφαρμογές Silverlight γιατί τότε δεν υποστηρίζεται. Τουλάχιστον τώρα έφυγε ένα από τα δύο εμπόδια…
 • Performance Wizard for Silverlight
  Εδώ είναι τα καλά νέα! Ο performance wizard για το Silverlight λαμβάνει υπόψην του διαδικασίες (όπως το rendering) οι οποίες είναι λίγο “περίεργες” για τα κλασικά profiler tools.
 • VB Compiler runtime switch
  Άλλο ένα σημαντικό σημείο για όσους γράφουν VB.NET. Μέχρι σήμερα, η VB.NET έμενε χωρίς υποστήριξη σε διάφορους τύπους project (βλ. XNA) γιατί τα VB.NET assemblies έχουν εξάρτηση από το γνωστό assembly Microsoft.VisualBasic.dll. Έπρεπε λοιπόν να υπάρχει ειδική μέριμνα για να υποστηρίζεται η VB.NET, όπως για παράδειγμα έγινε πρόσφατα με την υποστήριξη WP7.
  To νέο switch του compiler (/vbruntime) θα ενσωματώνει στο τελικό assembly ένα υποσύνολο του Microsoft.VisualBasic.dll κι έτσι δεν θα απαιτείται αυτή η διαδικασία να γίνεται μέσω του project template όπως γίνεται τώρα με τα VB.NET project templates για Silverlight και WP7.
  Οπότε τώρα η υποδομή υπάρχει, μένει να γίνει και η υπόλοιπη δουλειά για να υποστηριχθεί η VB.NET για όλους τους τύπους.
Advertisements


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s